Na N-VA reageert nu ook HNM verbolgen over een voorakkoord dat de huidige meerderheidspartijen CD&V en Sp.a hebben afgesloten.



In diverse media werd vandaag bevestigd dat sp.a en CD&V in Herentals een voorakkoord hebben gesloten om samen door te gaan na 14 oktober.

Stadspartij HNM is verontwaardigd over zo veel arrogantie.

Martin Margodt, lijsttrekker van HNM: “De kiezer wordt bedrogen. Wie voor CD&V stemt, stemt dus eigenlijk ook voor sp.a en omgekeerd. Het wordt dus meer van hetzelfde.

Er zal geen werk worden gemaakt van een lagere afvalbelasting, niet van een betere mobiliteit en ook niet van meer leefbaarheid. Nochtans zijn de kasseien een ramp voor fietsers, hebben wij de hoogste diftar-tarieven en beloofde men in 2006 al een nieuwe sporthal voor Noorderwijk en een grote parking achter het Schaliken.

Je moet het maar durven om dan te zeggen: we zijn goed bezig en zullen zo voort doen.”

De lijstduwer van HNM, Tom Ryken, beaamt: “Door dit voorakkoord weten mensen die verandering willen dat ze niet kunnen stemmen voor sp.a of voor CD&V omdat dan de stilstand wordt bevestigd.

Tenzij ze natuurlijk weer 2 belastingverhogingen en 2 heraanleggen van het centrum willen, maar dat denk ik niet.”

Bij HNM denken ze dat de kiezer zoveel arrogantie zal afstraffen en zal kiezen voor partijen als HNM die wel de problemen van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven willen aanpakken.